Bijzondere handgemaakte meubels

Paluga Art & Decoration maakt diverse soorten meubels. De met de hand gemaakte en bewerkte tafels, kasten, dressoirs, wandtafels en commodes kunnen prachtig gecombineerd worden met de andere producten die wij maken. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over onze meubelen.

Meubels

Paluga Art & Decoration maakt diverse soorten meubels. De met de hand gemaakte en bewerkte tafels, kasten, dressoirs, wandtafels en commodes kunnen prachtig gecombineerd worden met de andere producten die wij maken. Zo worden sommige objecten op dezelfde manier bewerkt en afgewerkt waardoor er mooie combinaties van bijvoorbeeld een sidetable en kamerscherm of een tafel en bijpassend wandpaneel-schilderij ontstaan. 

Kasten en commodes
De kasten en commodes zijn allen unieke ontwerpen van Paluga Art & Decoration en worde volledig met de hand vervaardigd. De kasten worden onder meer gemaakt van goed gedroogd massief  Europees grenen- en eikenhout. Speciale bewerkingen van het hout zijn onder andere borstelen, machinaal of met de hand geborsteld. Dit geeft een ruw en stoer verouderingseffect. Maar ook de afwerking met de hand geschilderd en patineren geven een bijzonder en een subtiel doorleefde antieke uitstraling. De meubelstukken worden met  zelf ontwikkelde technieken tot in de detail afgewerkt. Andere modellen, maten en kleuren dan u op de website ziet zijn mogelijk. Wij kunnen kasten en commodes op maat en volledig naar uw wens maken.

Tafels, salontafels en wandtafels
De collectie tafels van Paluga Art & Decoration worden volledig met de hand gemaakt. Tafelbladen voor onder andere eettafels, salontafels en ook badkamermeubels worden gemaakt met een soort cement die handmatig wordt opgebracht. Na drogen worden de tafelbladen geschuurd, gepolijst en uiteindelijk voorzien van een coating.  Deze techniek geeft de tafels een stoere betonlook of leisteen achtige uitstraling. Het tafelonderstel kan in hout met een metaal effect of industriële ijzer-roest optiek.

Zitbanken en eetkamerstoelen
Bij elke tafel kunnen bijpassende zitbanken worden gemaakt in dezelfde stijl en uitvoering als de tafel. Ook comfortabele, met leer of stof gestoffeerde eetkamerstoelen kunnen bij deze eettafels worden gecombineerd. In de showroom hebben we enkele modellen staan.