Dierenschedels

Paluga Art & Decoration werkt met echte dierenschedels van onder andere de waterbuffel, jak, longhorn, watusi rund, edelhert, damhert, ram en gnoe. Omdat het echte schedels zijn, is geen schedel hetzelfde en dus stuk voor stuk uniek. Klik op de knop hieronder om alles over onze dierenschedels te weten te komen.

Dierenschedels

Paluga Art & Decoration werkt met echte dierenschedels van onder andere de waterbuffel, jak, longhorn, watusi rund, edelhert, damhert, ram en gnoe. Omdat het echte schedels zijn, is geen schedel hetzelfde en dus stuk voor stuk uniek. Zeldzame dierenschedels van bijvoorbeeld de giraffe, kameel , een elandgewei, steenbok of leeuwenschedels kunnen afhankelijk van de beschikbaarheid worden bewerkt. Ook zijn er natuurgetrouwe replica dierenschedels van zeldzame soorten zoals een Afrikaanse Leeuw beschikbaar.

Delicaat en tijdrovend proces
De schedels zijn op een verantwoorde, duurzame wijze verkregen. Ze worden door onze leveranciers goed schoongemaakt en geprepareerd. Vervolgens worden ze door ons in eigen atelier volledig met de hand bewerkt. Enkele voorbereidende bewerkingen zijn:  schedels egaliseren, fouten en grove beschadigingen wegwerken, tanden en kiezen bijmaken en vastzetten, hoorns demontabel maken, bevestigingssysteem maken. De uiteindelijke bewerking is een zeer delicaat en tijdrovend proces. Centimeter voor centimeter wordt de gehele schedel met de hand en vingertoppen bewerkt tot het beoogde resultaat is bereikt. Daarna volgt een lang, geduldig droogproces alvorens andere details en patina kunnen worden aangebracht. Met onze eigen ontwikkelde technieken geven we de schedels een exclusieve, luxe en decoratieve uitstraling, wat resulteert in een prachtig kunstobject. 

Decoratieve dierenschedels
Een dierenschedel opgehangen aan de wand of schouw , staand op een wandtafel, dressoir of console: deze vorm van decoratie zien we de laatste tijd steeds vaker. Om af te wijken van de standaard dierenschedel die u in elke woonkamer kunt tegenkomen, bewerken wij de schedels met speciale (verf)technieken, waardoor er een uniek decoratief product ontstaat. Zo heeft u een echte eyecatcher in huis, van hoogwaardige kwaliteit en met zorg en precisie voor u bewerkt. 

Uitgesneden, gegraveerd en bewerkt
De dierenschedels worden door Paluga Art & Decoration met geheel eigen techniek bewerkt. De schedels krijgen een extravagante  uitstraling doordat ze zijn voorzien van een sierlijk patroon, dat er met de hand in is uitgefreesd en gegraveerd. Een gegraveerde longhorn schedel is een prachtig dominerend pronkstuk ter decoratie aan de muur, bijvoorbeeld in uw huis, kantoor of restaurant. Door de diverse mogelijkheden betreft de afwerking past het eigenlijk in elk interieur: modern, stoer, industrieel, bohemian, chique en ook landelijk!

Echte dierenschedels
Paluga Art & Decoration werkt met echte dierenschedels, die wij met grote zorg uitkiezen bij onze leveranciers. Want wij begrijpen dat u er zeker van wilt zijn dat de schedel van hoogwaardige kwaliteit is en lang mee gaat. De schedels worden op een duurzame wijze verkregen en professioneel schoongemaakt en geprepareerd voor bewerking. Wij kiezen voor het werken met echte dierenschedels vanwege de kwaliteit, de vele extra details en het feit dat elk exemplaar uniek is. 

Kunstobject naar wens
De dierenschedels kunnen volledig naar wens worden verwerkt en bewerkt. Kiest u voor een grote of kleine dierenschedel? Vrijstaand op een handgemaakte sokkel, of met een speciale unieke wandbevestiging om aan de muur te hangen? Het is ook mogelijk om de schedels te integreren op een handgemaakt schilderij of wandpaneel, met bijvoorbeeld een silhouet van een motief, met een schaduweffect of met een speciale structuur op de achtergrond. Daarnaast kunnen wij ook schedels die u zelf aanlevert naar uw wens bewerken. Neem hier contact met ons over op.